22 weken zwanger

Ben je al veel aangekomen nu je 22 weken zwanger bent? Je baby wel! Hij weegt op dit moment ongeveer een halve kilo. Hij moet toch echt nog flink wat extra kilo’s aankomen hoor. Lekker blijven groeien dus allebei.

22 weken zwanger, je baby is ongeveer zo groot als een banaan: 28,5 centimeter.

Je baby

Je kindje hoort al veel geluiden om zich heen: het kloppen van je hart, het gerommel in je maag en ook je stem klinkt duidelijk door. Iets minder goed zijn de geluiden van buitenaf te horen: muziek en de stem van je partner. Dit is hetzelfde als dat jij onder water zwemt, dan hoor jij ook niet goed. Toch neemt hij veel van de dingen op. Je zult merken dat hij na de geboorte dingen herkent. De stem van het broertje of zusje, bepaalde muziek. En het is niet voor niks dat je stem en hartslag je kindje straks rustig kunnen krijgen.

Jij

Je begint je baby steeds beter te voelen nu je 22 weken zwanger bent. En je zal waarschijnlijk merken dat de baby vaak actief is als jij net even rustig gaat liggen. Als jij actief bent, wordt hij in je buik in slaap gewiegd. Nu je een zichtbaar buikje hebt, zullen mensen je er wellicht op aanspreken.. Hoe verder het einde van je zwangerschap nadert, hoe echter het allemaal wordt! Je kunt vast denken aan dingen die je straks nodig hebt als de baby geboren is.

Tips

  • Je buik begint, nu je 22 weken zwanger bent, duidelijk dikker te worden, heb je al zwangerschapskleding gekocht? De leukste zwangerschapskleding vind. je o.a. bij Pink or Blue en Prénatal.
  • Volg je onze Facebookpagina, Instagram pagina en/of TikTok pagina al? We delen hier leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.
  • Download de Naviva Nieuw Leven app en ontdek een schat aan waardevolle en betrouwbare informatie, handige tips, nuttige adviezen én te gekke kortingen*.
  • *In deze Nieuw Leven App vind je ook een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners, speciaal voor Naviva cliënten.
  • Wist je al dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos en het Ouders van Nu Zwanger Magazine mag aanvragen?

Denk je aan

Hebben jullie al nagedacht over de babykamer? Als jullie nieuwe meubels nodig hebben voor de babykamer, dan is het verstandig die rond deze periode bestellen. De levertijd bedraagt soms wel een poosje. Ook is het verstandig om de babykamer alvast te schilderen en nieuwe meubels te laten ‘uitwasemen’. Zo slaapt je baby straks in een fris ruikend kamertje zonder mogelijk schadelijke dampen.