21 weken zwanger

21 Weken zwanger. Heb jij een kleine druktemaker in je buik? Vaak kan je partner deze periode ook het leven vanuit je buik voelen. Dit maakt het voor je partner ook tastbaarder.

21 weken zwanger, je baby is nu 27 centimeter en is ongeveer zo groot als een venkel

Je baby

De huid van je baby is niet meer doorzichtig. Er worden witte bloedlichaampjes gevormd die een belangrijke rol spelen als afweer tegen ziektes en infecties. De tong is geheel gevormd. Ook is het evenwichtsorgaan in het binnenoor ontwikkeld, waardoor je kindje steeds beter dingen kan waarnemen. Bij een meisje zijn nu de inwendige geslachtsorganen geheel gevormd. De benen zijn nu in verhouding met het lichaam en de bewegingen worden steeds zorgvuldiger.

Jij

Nu je 21 weken zwanger bent, ben je aan het begin van je vijfde zwangerschapsmaand. Je baarmoeder reikt ongeveer tot 1 cm boven je navel. Je buik begint duidelijk dikker te worden. Je kindje merkt steeds meer op, bijvoorbeeld als jij over je buik strijkt. Doe dit regelmatig en je zult zien dat hij er op gaat reageren en tegen je hand aan probeert te kruipen.

Tips

  • Je buik begint, nu je 21 weken zwanger bent, duidelijk dikker te worden, heb je al zwangerschapskleding gekocht? De leukste zwangerschapskleding vind. je o.a. bij Pink or Blue en Prénatal.
  • Volg je onze Facebookpagina, Instagram pagina en/of TikTok pagina al? We delen hier leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.
  • Download de Naviva Nieuw Leven app en ontdek een schat aan waardevolle en betrouwbare informatie, handige tips, nuttige adviezen én te gekke kortingen*.
  • *In deze Nieuw Leven App vind je ook een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners, speciaal voor Naviva cliënten.
  • Wist je al dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos en het Ouders van Nu Zwanger Magazine mag aanvragen?

Denk je aan

Heb jij je al aangemeld voor een zwangerschapscursus? Dat kan als je 21 weken zwanger bent. Naast dat het goed is voor je lichaam en de voorbereiding op de komst van je baby, kan het ook heel gezellig zijn met andere (aanstaande) mama’s. Allemaal in hetzelfde ‘schuitje’ en samen kennis en ideeën uitwisselen en buikjes vergelijken.