Gender reveal taart

De gender reveal taart wordt aangesneden door de aanstaande ouders. Van buiten ziet de taart er neutraal uit, maar de binnenkant verklapt of de baby een jongetje of een meisje is. Traditiegetrouw kiezen ouders een roze vulling voor een meisje en een blauwe vulling voor een jongetje. Feestelijk en lekker, deze manier van gender reveal. In plaats van een taart kun je natuurlijk ook kiezen voor cupcakes of soesjes met gekleurde vulling.

Ga je de taart zelf maken? Dan is deze voedingskleurstof super handig.

Kleurpoeder

Ook leuk is een onthulling door middel van kleurpoeder. Je kunt dit als een soort kleurkanon kopen en ofwel roze of blauw (of allebei) de lucht inschieten. Of als losse kleurzakjes en de poeder bijvoorbeeld in een ballon stoppen. Het levert hoe dan ook fotogenieke plaatjes op!

Confettikanon

Geef elke gast een gender reveal confettikanon en tel af. 1,2,3 en schieten maar. Ofwel roze ofwel blauwe confetti dwarrelt door de ruimte.

Piñata

Een piñata komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een kartonnen dier of voorwerp, vaak vrolijk gekleurd en gevuld met snoepjes. Door er geblinddoekt met een stok tegen aan te slaan, bevrijd je de snoepjes. Tijdens een gender reveal kun je de piñata vullen met snoepjes die het geslacht van jullie kindje onthullen.

Moet het geslacht een verrassing blijven?

Wil je zelf tot aan de gender reveal ook nog niet weten wat het geslacht is? Vraag de echoscopist dan om het geslacht op een briefje te schrijven en deze dicht te vouwen. Je kunt het top secret briefje dan afgeven aan de bakker die de taart maakt of aan een vriendin die de kleurpoeder of confettikanonnen haalt.

Spelletjes tijdens gender reveal

Je kunt de gender reveal extra leuk maken door voorafgaand aan de onthulling wat spelletjes te doen. Laat de gasten bijvoorbeeld het geslacht raden. Dat kan eenvoudig door ze een kaartje in te laten vullen of naar team jongen of meisje te laten lopen, maar het kan ook ludieker. Vraag je gasten bijvoorbeeld om in ofwel roze of blauw te komen!

Checklist gender reveal

Het is even wat geregel zo’n gender reveal, maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk. Enkele aandachtspunten:

  • Bedenk van tevoren goed hoeveel mensen je wilt uitnodigen.
  • Hoe nodig je ze uit? Een kaartje? Een app’je of een videoboodschap?
  • Is er een dresscode (team roze of blauw)?
  • Waar hou je de gender reveal? Thuis of bij een horecazaak?
  • Bestel de taart op tijd als je een gender reveal taart wilt.
  • Bedenk goed of jullie zelf ook verrast willen worden tijdens de gender reveal en zorg dat je in het geval van een verrassing hulp zoekt van een vriend of vriendin, zodat het geslacht ook voor jullie nog even geheim blijft
  • Hapjes en drankjes? Wat wil je? Een high tea? Een borrel? Misschien wat alcoholvrije cocktails?
  • Heel veel plezier op jullie gender reveal!

Shoppen!

Nu je weet of je een jongen of een meisje krijgt wordt het kleertjes shoppen voor je kleintje een stuk gemakkelijker. Ook op het uitzoeken van een geboortekaartje kun je je nu gaan verheugen.