De blije doos

De blije doos, misschien wel een van de bekendste zwangerschapsboxen, haal je op bij Prénatal. Als je je aanmeld krijg je ook het gratis magazine WIJ, voor zwangere vrouwen en jonge moeders, thuisgestuurd. Ook ontvang je hun nieuwsbrieven. Deze doos zit vol met fijne producten. Deze wisselen om de zoveel tijd, maar denk aan luiers, een speen en een flesje. En vaak ook iets lekkers voor jezelf.
De blije doos bestel je hier >>Ouders van Nu Zwanger- en Babybox

Ben je zwanger of net bevallen? Dan kun je GRATIS de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aanvragen! De boxen zitten boordevol handige producten en kortingen voor jou en je baby en zijn op te halen bij Albert Heijn.

Wat zit er in een box?
In de boxen zitten diverse producten* om uit te proberen, kortingsbonnen voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s. Natuurlijk zit in de boxen ook Ouders van Nu exemplaar en samples van van Albert Heijn. In de Zwangerbox zit een Zwangermagazine, boordevol tips voor jou al aanstaande moeder.

* De inhoud van de boxen kan variëren.


Babydump cadeaupakket

Babydump heeft een eigen cadeaupakket voor zwangeren ontwikkeld. Deze schijnt erg goed te zijn. Geen reclamefolders, maar echt leuke, gratis producten. Je bestelt het pakket online en haalt het daarna (binnen 3 maanden) op in een Babydump vestiging naar keuze.
De gratis Babydump babybox vraag je hier aan>>

Kruidvat babytas

Ook Kruidvat heeft leuke zwangerschapsboxen (een tas vol spullen dit keer) samengesteld voor zwangeren. Je krijgt deze als je een Voordeelkaart hebt en aangeeft dat je in verwachting bent. De tas kun je dan ophalen als je langer dan 18 weken zwanger bent. Je ontvangt dan een mail van Kruidvat. In de tas zitten o.a. luiers, wasgel en lotiondoekjes.
Hier vraag je jouw gratis babybox aan >>

OVERIGE GRATIS PRODUCTEN

Gratis rompertje van Zeeman

Geen zwangerschapsboxen vol cadeaus, maar een hele leuke romper. Want rompers heb je nooit genoeg! En dus is het fijn dat je er bij Zeeman een gratis kunt ophalen als je net papa of mama bent geworden. De romper is gemaakt van biologisch katoen met stretch en zit heerlijk comfortabel.
Gratis romper aanvragen bij de Zeeman >>

Lemniscaat boek

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen en zingen. Daarom is het zo leuk dat boekhandels speciaal voor kersverse ouders een gratis prentenboek hebben klaarliggen. Momenteel krijg je gratis het boek Rijen, rijen, rijen in een wagentje, dat vol staat met liedjes. Hoe je dit boek bemachtigt? Toon je geboortekaartje binnen drie maanden na de geboorte in een van de deelnemende boekwinkels. Je krijgt het boek dan gratis mee.

Boekstart

BoekStart is een programma om ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken te laten genieten. BoekStart geeft na de geboorte een waardebon voor een gratis BoekStart-koffertje met daarin enkele leuke boekjes voor de allerkleinsten. Ook krijg je een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek. Ga naar de website voor meer info >>

Voor- en nadelen van zwangerschapsboxen

Klinkt heel mooi allemaal, gratis spullen in verschillende soorten en maten zwangerschapsboxen. Maar waarom zijn ze eigenlijk gratis? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Jij bent als zwangere een potentiele nieuwe klant voor winkels als Etos, Prénatal of bladen als Ouders van Nu. Het is dus interessant voor hen om jou kennis te laten maken met hun producten. Ben je enthousiast? Dan kom je volgende keer vast terug, maar dan om echt iets te kopen. En door de box in hun winkel op te laten halen, loop je meteen een rondje door de winkel. Wie weet zie je iets leuks en koop je het. Andere aanbieders van boxen verzamelen zo je mailadres, om je een nieuwsbrief of reclame te sturen. Vind  je dit allemaal vervelend? Dan kun je beter geen gebruik maken van de boxen. Vind je het geen probleem? Geniet dan lekker van al dat uitpakken!