Kraamzorg Overijssel

Ben je in verwachting? Van harte gefeliciteerd! Naviva Kraamzorg wenst je een fantastische en onbezorgde zwangerschap toe, waar je volop van kunt genieten.

​Naviva Kraamzorg

Naviva Kraamzorg biedt je de meest complete kraamzorg in Overijssel. De beste start voor jou en je kindje. Bij Naviva staan jouw wensen en omstandigheden centraal, omdat we willen dat jouw kraamtijd een prettige en ontspannen tijd wordt. Een kraamtijd waar je later met warme gevoelens aan terug kunt denken.

Dichtbij

Bij Naviva Kraamzorg werken we buurtgericht. Dat wil zeggen dat jouw kraamverzorgende bij jou uit de buurt komt. Daardoor kan ze altijd snel bij je zijn en kent ze de weg naar jouw huis, maar ook naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Tevens kent ze je verloskundige goed en werken ze samen om jou en je kindje de allerbeste start te geven. We hebben kraamverzorgenden in heel Overijssel beschikbaar, dus ook bij jou in de regio.

Veilig en Vertrouwd

Naviva Kraamzorg staat voor Veilig en Vertrouwd. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je tijdens je kraamtijd één vaste kraamverzorgende hebt. Een vertrouwd gezicht, iemand die op de hoogte is van jouw persoonlijke omstandigheden en rekening houdt met jouw wensen en voorkeuren. Onze kraamverzorgenden zijn uiterst betrokken professionals, die naast praktische ondersteuning ook een luisterend oor bieden. Ze weten als geen ander hoeveel impact een zwangerschap en het krijgen van een kindje kunnen hebben op jou als vrouw. Je hart luchten, kraamtranen of onzekere gevoelens? Je kraamverzorgende is er voor jou.

Beloften van Naviva

Naviva Kraamzorg wil dat jij je je tijdens je kraamtijd volledig kunt richten op het herstellen van je bevalling en natuurlijk op je kindje. Daarom werken we met gediplomeerde, zeer toegewijde kraamverzorgenden, die:

 • De gezondheid van jou en je kindje monitoren en boven alles stellen;
 • Jou praktisch, lichamelijk en emotioneel ondersteunen;
 • Indien gewenst, kunnen assisteren tijdens je bevalling en hiervoor 24/7 oproepbaar zijn;
 • De beste en veiligste zorg bieden voor, tijdens en na je bevalling;
 • Ervoor zorgen dat thuis alles op rolletjes blijft lopen, waarbij ze ook aandacht hebben voor (eventuele) andere gezinsleden;
 • De kraamkamer, babykamer, badkamer en het sanitair hygiënisch schoonhouden;
 • Je begeleiden in je nieuwe rol als moeder en je alles leren over het voeden en verzorgen van je baby;
 • Je kennis laten maken met Dunstan Babytaal, draaiend verzorgen en babymassage;
 • Geregistreerd staan bij het Kenniscentrum Kraamzorg;
 • Meerdere keren per jaar bijgeschoold en getraind worden volgens de nieuwste inzichten.

Onze kraamverzorgenden begeleiden jou in je (nieuwe) rol als moeder, zodat jij na de kraamtijd vol zelfvertrouwen zelfstandig voor je kindje kunt zorgen. En mocht je na de kraamtijd nog vragen hebben of advies willen, dan kun je Naviva 24 uur per dag bellen op telefoonnummer 088 7777 666. Je staat er dus nooit alleen voor.

Babymassage, draaiend verzorgen en Dunstan Babytaal

Tijdens je kraamtijd laat je kraamverzorgende je kennismaken met babymassage, draaiend verzorgen en Dunstan Babytaal. Deze drie technieken dragen bij aan een ontspannen kraamtijd en bevorderen de band tussen jou en je kindje.

 • Middels Dunstan Babytaal leer je onderscheid te maken tussen de verschillende geluidjes die je baby maakt. Is hij moe? Heeft hij honger? Of heeft hij misschien pijn? Hierdoor kun je beter inspelen op de behoeftes van je kindje.
 • Draaiend verzorgen, ook wel roterend verzorgen genoemd, is een manier van omgaan met je kindje waardoor het zich veilig en geborgen voelt.
 • Babymassage is erg goed voor de hechting tussen ouder en kind. Je kraamverzorgende leert je hoe je je baby op een prettige en veilige manier kunt masseren. Benieuwd hoe dat gaat? Kijk dan dit filmpje, waarin onze kraamverzorgende een ontspannen babymassage geeft.

Aanmelden voor kraamzorg in Overijssel

Gedurende je hele zwangerschap kun je je aanmelden voor Naviva kraamzorg. Aanmelden in de eerste vier maanden van je zwangerschap is wenselijk, maar zeker niet noodzakelijk. Ook na de vierde maand kun je je eenvoudig aanmelden voor Naviva kraamzorg in heel Overijssel. Gebruik hiervoor het handige online aanmeldformulier. Liever telefonisch aanmelden of heb je nog vragen? Bel ons dan op telefoonnummer 088 7777 666.
Tevens krijg je na aanmelding toegang tot je eigen cliëntportaal met daarin een download naar ons online magazine ‘Hoe bevalt het’. Dit staat boordevol informatie en tips over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

"Onze kraamverzorgster Tineken heeft er voor gezorgd dat de kraamweek onvergetelijk is geworden. lief, zorgzaam kortom haar hart op de goede plek"

Lees meer cliëntervaringen