37 weken zwanger

Als je kindje vanaf deze week geboren wordt dan is de kans groot dat hij zichzelf warm kan houden en na de geboorte fijn met je mee naar huis mag.

Je baby is nu 46 centimeter lang en weegt 3100 gram.

Je baby

Je baby neemt snel in gewicht toe. Deze laatste vier weken kan de baby wel tot een kilo groeien. Hij begint steeds minder te bewegen, de ruimte die hij nu heeft is dan ook heel beperkt. Het hoofdje ligt al diep in je bekken. Voel je echter helemaal geen bewegingen meer of maak je je zorgen? Dan is het verstandig om contact met je verloskundige op te nemen.

Jij

Je hebt nu waarschijnlijk de Braxton-Hicks weeën gevoeld – ‘oefen’ weeën die in tegenstelling tot echte weeën niet pijnlijk zijn en niet toenemen in lengte en intensiteit. Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes vorm je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken: Een lekker ruim T-shirt om in te bevallen, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, voedings-bh, ondergoed, toiletspullen. Vergeet uiteraard niet om je fototoestel of camera mee te nemen. Ook handig is een lijstje met telefoonnummers van iedereen die je wil bellen. Je man zal niet de eerste zijn die ineens het telefoonnummer van zijn ouders niet meer weet door de spanning. En natuurlijk heel belangrijk…dat leuke lieve eerste pakje dat je je kindje zult aandoen.

Tips

Heb jij alle camera’s opgeladen en heb je muntjes voor de rolstoel klaarliggen?

Denk je aan

Heb je alle belangrijke telefoonnummers van de verloskundige/ziekenhuis op een vindbare plek liggen?