Lactatiekundige

Al onze kraamverzorgenden zijn uitgebreid geschoold en worden regelmatig bijgeschoold in de begeleiding bij het geven van borstvoeding. In veel gevallen helpen zij je goed op weg om borstvoeding te laten slagen. Doen zich problemen voor, dan kun je in overleg met je kraamverzorgende een beroep doen op onze lactatiekundigen. Dit zijn lactatiekundigen die IBCLC gecertificeerd zijn.

Borstvoedingslijn

Onze lactatiekundigen geven jou als klant van Naviva gratis en persoonlijk advies over alles rond borstvoeding. Bijvoorbeeld over het aanleggen, een goede houding, hulpmiddelen en kolven. Je kunt van deze bijzondere service gebruikmaken vanaf je moment van aanmelding tot aan de eerste verjaardag van je kindje. Onze lactatiekundigen zijn zeven dagen per week (ook op feestdagen) van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar via de borstvoedingslijn op telefoonnummer 088 7777 680. Als je belt, wordt je vraag genoteerd. Samen met jou plannen we een afspraak om teruggebeld te worden. Onze lactatiekundigen doen hun uiterste best je in ieder geval nog dezelfde dag te woord te staan. Let op: bij ernstige of acute problemen neem je contact op met je verloskundige (tot zes weken na je bevalling) of huisarts.

Huisbezoek

Via de borstvoedingslijn kunnen onze lactatiekundigen in veel gevallen goede adviezen geven waarmee je direct geholpen bent. Soms is dat niet voldoende en ben je beter geholpen met een huisbezoek. Aan een huisbezoek kunnen eventueel kosten verbonden zijn. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden deze kosten echter. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden.

Mammacafés

De lactatiekundigen van Naviva Kraamzorg ondersteunen verschillende Mammacafé’s in Overijssel en Gelderland. Ze zijn daar aanwezig om vragen van jonge ouders te beantwoorden en adviezen te geven.

Enschede

Wanneer: Elke dinsdag, 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Café Fellini, Bolwerkstraat 2
Extra informatie: Facebook


Hengelo

Wanneer: Elke woensdag, 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34
Extra informatie: Facebook


Nijverdal

Wanneer: 1e en 3e woensdag v/d maand 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Grandcafé Toi Toi, Willem Alexanderstraat 9A
Extra informatie: Facebook


Oldenzaal

Wanneer: Elke vrijdag, 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Bibliotheek, Ganzenmarkt 1
Extra informatie: Facebook


Steenwijk

Wanneer: 1e vrijdag v/d maand 10:00-12:00 uur (januari, juli en augustus niet)
Waar: De oude vesting 89


Vriezenveen

Wanneer: De even weken op woensdag, 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Koningsweg 18


Vroomshoop

Wanneer: Elke woensdag, 10:00 tot 11:30 uur
Waar: Burgemeester Koetjestraat 2