Lactatiekundige

Al onze kraamverzorgenden zijn uitgebreid geschoold en worden regelmatig bijgeschoold in de begeleiding bij het geven van borstvoeding. In veel gevallen helpen zij je goed op weg om borstvoeding te laten slagen. Doen zich problemen voor, dan kun je in overleg met je kraamverzorgende een beroep doen op onze lactatiekundigen. Dit zijn lactatiekundigen die IBCLC gecertificeerd zijn.

Borstvoedingslijn

Onze lactatiekundigen geven jou als klant van Naviva persoonlijk advies over borstvoeding. Bijvoorbeeld over het aanleggen, een goede houding, hulpmiddelen en kolven. Je kunt gebruik maken van deze lijn vanaf je moment van aanmelding tot aan de eerste verjaardag van je kindje. Onze lactatiekundigen zijn bereikbaar via de borstvoedingslijn op telefoonnummer 088 7777 680. Als je belt, wordt je vraag genoteerd. Samen met jou plannen we een afspraak om teruggebeld te worden. Onze lactatiekundigen doen hun uiterste best je in ieder geval nog dezelfde dag te woord te staan. Let op: bij ernstige of acute problemen neem je contact op met je verloskundige (tot zes weken na je bevalling) of huisarts.

Huisbezoek

Via de borstvoedingslijn kunnen onze lactatiekundigen in veel gevallen goede adviezen geven waarmee je direct geholpen bent. Soms is dat niet voldoende en ben je beter geholpen met een huisbezoek. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kun je op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen zoeken naar een lactatiekundige bij jou in de buurt. Dit gaat niet via Naviva.

Interview

Lees hier het interview met onze lactatiekundige.