24 weken zwanger

Wow, 24 weken zwanger al. Het schiet al op! En er is weer een mijlpaal bereikt… Daarover vertellen we je hieronder meer.

24 Weken zwanger, je baby is nu 32 centimeter en is ongeveer zo groot als een honingmeloen

Je baby

Weer een mijlpaal! Je baby is vanaf deze week levensvatbaar. Natuurlijk hopen we niet dat je baby binnen nu en een korte tijd geboren wordt, maar met alle hulpmiddelen en knappe dokters neemt de overlevingskans elke dag toe. Vanaf deze week kan je kindje bewegingen van buitenaf voelen. Je kindje voelt of jij loopt, staat, zit of ligt. Als je zijn voetjes aanraakt, reageert hij daarop door zijn beentjes op te trekken.

Jij

Het gaat nu hard met jouw groei, je bent 24 weken zwanger. Het zou zomaar kunnen dat je ongeveer een halve kilo per week aankomt. Maak je niet druk, deze kilo’s kun je er allemaal weer af krijgen na de bevalling. Blijf gezond eten en eet meerdere kleine porties op een dag.

Tips

  • Volg je onze Facebookpagina al? We delen hier vaak leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.
  • Je mag, vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos aanvragen. Je ontvangt dan een cadeaupakket dat je op kunt halen bij een Prénatal winkel. Daarnaast ontvang je updates per mail en 4x per jaar het magazine WIJ voor zwangere vrouwen en jonge moeders.

Denk je aan

Hebben jullie al een naam voor jullie kindje? En hebben jij en je partner het al gehad over de achternaam van jullie kindje? Wel fijn als jullie dit besproken hebben voor jullie kindje geboren is.