25 weken zwanger

Je bent al 25 weken zwanger en hebt ze vast al gehoord, de bakerpraatjes? Eentje daarvan is dat als je je buik naar voren draagt, je een meisje krijgt. En als je zin hebt in hartige dingen dan krijg je een jongen. Klopt dit voor jou? Of is het maar onzin?

Je baby is nu 32.5 centimeter lang en ongeveer zo groot als een bleekselderij

Je baby

De longetjes zijn nog lang niet rijp en ook het schedeltje is nog erg zacht. Je baby wordt de komende tijd alleen maar zwaarder, groter en sterker. Hij wordt al wat dikker. Het babyhartje klopt twee keer zo snel als jouw hart! Wat je baby nu kan horen? Vergelijk het met onder water zwemmen. Er dringen allerlei geluiden tot hem door, maar heel gedempt. Er is overigens best veel ‘herrie’ om je kind heen. Hij hoort niet alleen muziek en stemmen van buitenaf, hij luistert ook naar darmgerommel, het ruisen van je bloed en het kloppen van je hart.

Jij

Hoe voel jij je in deze periode? Heb jij een zichtbare zwangerschapsgloed? Vaak hebben zwangere vrouwen in deze periode een mooie ‘glow’ in het gezicht. Waarschijnlijk is jouw haardos ook voller en stralender. Deze periode van je zwangerschap is zo slecht nog niet en brengt veel voordelen met zich mee. Hopelijk kun je daar echt van genieten.

Denk aan je aan

  • Jezelf! Neem je voldoende rust? Gun jezelf ontspanning. Niks mis met een middagdutje of avondje bankhangen. Als je harde buiken hebt, geeft je lichaam aan dat je het rustiger aan moet doen.
  • Je rechten en plichten. Je hebt als zwangere best wel wat rechten op de werkvloer. Lees hier waar je recht op hebt.
    Charlotte van Mom Moon had graag iemand gehad die haar hielp met overzicht, balans en concrete acties. Zodat ze een goed gesprek kon voeren met haar werkgever over wat ze beiden konden verwachten tijdens haar zwangerschap en werk. Zodat ze met een fijn gevoel haar verlof in kon gaan. En ook weer goed kon opstarten daarna. Kan jij hier ook wel wat hulp bij gebruiken? Check dan haar aanbod.