26 weken zwanger

Je bent 26 weken zwanger. Heb jij al last van nesteldrang? Alles klaarmaken voordat de baby straks geboren wordt. Je hebt gelukkig nog de tijd!

26 weken zwanger, je baby is nu 33 centimeter lang en ongeveer zo groot als een kokosnoot.

Je baby

Je baby is steeds sterker geworden en dat merk je, doordat je bijvoorbeeld niet goed kan slapen door het schoppen. De longen beginnen zich beter te ontwikkelen. Maar zijn nog lang niet rijp genoeg om het buiten de baarmoeder op eigen kracht te doen. Hij begint een vetreserve op te bouwen. Jouw kindje kan al heel veel en is al bijna geheel opgewassen voor de grote sprong van de geboorte. Hij kan voelen, schoppen, slikken, horen, gapen, duimen en nog veel meer.

Jij

Als je 26 weken zwanger bent, heb je de laatste week van het tweede trimester bereikt. Het aftellen kan nu echt beginnen! Als het gaat om je gewicht gaat het optellen echter nog steeds door. Maar niet alleen bij jou, ook bij je baby gaat de gewichtstoename steeds sneller.

Tips

Denk je aan

Natuurlijk wil je straks fijn en veilig er op uit kunnen met je kindje. Voor vervoer per auto heb je een goedgekeurd autostoeltje nodig. Lees hier meer hoe het precies zit en waar je op moet letten bij het kopen van een autostoeltje. Heb je een autostoeltje aangeschaft? Probeer hem dan een paar keer uit, voordat jullie kindje er is. Het plaatsen en vastzetten van de stoeltjes kan best even lastig zijn, maar je wordt er vanzelf handig in.