37 weken zwanger

37 Weken zwanger. Als je kindje vanaf deze week geboren wordt dan is de kans groot dat hij zichzelf warm kan houden en na de geboorte fijn met je mee naar huis mag. Ook mag je vanaf nu thuis bevallen.

37 Weken zwanger, je baby is nu 46 centimeter lang en is ongeveer zo lang als een ananas

Je baby

Je baby neemt snel in gewicht toe. Deze laatste vier weken kan de baby wel tot een kilo groeien. Hij begint steeds minder te bewegen, de ruimte die hij nu heeft is dan ook heel beperkt. Het hoofdje ligt al diep in je bekken. Voel je echter helemaal geen bewegingen meer of maak je je zorgen? Dan is het verstandig om contact met je verloskundige op te nemen.

Jij, 37 weken zwanger

Je hebt nu waarschijnlijk de Braxton-Hicks weeën gevoeld – ‘oefen’ weeën die in tegenstelling tot echte weeën niet pijnlijk zijn en niet toenemen in lengte en intensiteit. We spreken nu echt van de laatste loodjes. En die zijn best zwaar. Je buik zit in de weg, je kunt niet meer lekker liggen en je bent snel buiten adem. Misschien denk je nu ‘laat maar komen, die baby’. Ga er niet op zitten wachten want het kan zo nog een paar weken duren. Start een leuke serie op, lees dat ene boek eindelijk of doe lekker een dutje.

Denk je aan

  • Heb je alle belangrijke telefoonnummers van de verloskundige/ziekenhuis op een vindbare plek liggen? Denk je dat je weeën hebt? Neem dan contact op met je verloskundige of het ziekenhuis. Volg de instructies op die je krijgt. De verloskundige schakelt de kraamverzorgende van Naviva in om haar te assisteren bij de bevalling. Je hoeft dus geen contact met ons op te nemen. Dat doe je wel als je ontslag krijgt na een ziekenhuisbevalling. Je kunt ons daarvoor 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 088 – 7777 666.
  • Als je dit artikel nog niet gelezen hebt heb je er misschien nog wat aan >> Zwangerschapsverlof: zo kom je de tijd wel door!