Inhoud kraampakket

Een kraam pakket bevat zaken die je nodig hebt voor de bevalling en in de kraamtijd, zoals:

  • Kraamverband
  • Matrasbeschermer
  • Onderleggers / celstofmatjes
  • Navelklem
  • Steriele gaasjes
  • Verband
  • Watten
  • Alcohol (om te ontsmetten)
  • Hechtpleister

De precieze inhoud verschilt vaak per pakket, maar bovenstaande producten zitten er eigenlijk altijd wel in. Er zijn ook luxere pakketten met bijvoorbeeld badproducten en andere verzorgingsproducten. Ook zijn er speciale kraampakketten, zoals een Kraampakket XL en een natuurlijk kraampakket. In deze laatste vind je naast de standaard uitrusting ook een aantal extra (natuurlijke) producten, zoals heilwol en kamillekruiden.

Waar en wanneer je kraampakket regelen?

Veel zorgverzekeraars sturen je een kraam-pakket toe als je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Dit gaat echter niet vanzelf. Je moet je zorgverzekeraar dan wel inlichten over je zwangerschap en het kraampakket regelen en aanvragen.  Doe dit bij voorkeur voor de vijfde zwangerschapsmaand, zodat je het pakket op tijd in huis hebt. In elk geval voor week 37.

Wordt het kraampakket vergoed?

Een kraampakket wordt niet vergoed vanuit de Basisverzekering, maar meestal wel vanuit je aanvullende verzekering. Vraag het na bij je zorgverzekeraar als je wilt weten hoe dat voor jou is geregeld. Als je kraampakket vergoed wordt door je zorgverzekeraar, stuurt deze het pakket meestal naar je op. Wordt het pakket niet vergoed, dan moet je het zelf kopen. De kosten van een kraampakket variëren, omdat de pakketten zelf ook verschillen in vrij basic tot luxe. Wil je gewoon een goed kraampakket? Dan betaal je rond de 30 a 40 euro.

Als cliënt van Naviva vind je in de ‘Nieuw Leven’ App een unieke kortingscode. Met deze code ontvang je €10,- korting op je Naviva Kraampakket.

Meer info over de inhoud van het Naviva Kraampakket >>

Waar moet je nog meer aan denken bij je kraampakket regelen?

Vergeet niet om naast je pakket de hulpmiddelen voor tijdens de bevalling en kraamweek te bestellen. Hulpmiddelen zijn o.a. bedverhogers (klossen) een ondersteek en een ruggensteun. Deze moet je je voor week 37 in huis hebben en zelf bestellen. De hulpmiddelen worden vergoed vanuit de Basisverzekering. Je leest hier meer over hulpmiddelen en hoe je deze bestelt.