Kraamzorg regelen

Je hebt wellicht een aantal vragen tijdens het kraamzorg regelen. Hoe meld je je aan? Hoe zit het met aantal uren kraamzorg? Wat kost kraamzorg eigenlijk? Wordt kraamzorg door jouw verzekeraar vergoed? Op deze en andere vragen, krijg je hier het antwoord.

Wanneer moet ik me aanmelden voor kraamzorg?

Zodra je weet dat je zwanger bent moet je kraamzorg regelen en kun je je bij ons aanmelden voor kraamzorg. Ons advies is om je aan te melden voor kraamzorg tussen de 12e en 16e week van je zwangerschap.

Hoe moet ik me aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier of telefonisch op 088 7777 666. Voor vragen of hulp bij aanmelden kun je ons ook altijd bellen. Tip: doe de postcodecheck om te zien of wij kraamzorg in jouw woonplaats leveren.

Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, hangt altijd af van jouw situatie. Tijdens het kennismakingsgesprek met onze consulent bespreken we jouw wensen en omstandigheden. Samen met jou bepalen hoeveel uur zorg bij je past. In de kraamweek kan dat nog veranderen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als het voeden niet goed verloopt of jij of je kindje langer in het ziekenhuis moeten blijven. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen met jou of het aantal uren kraamzorg wordt aangepast.

Wordt kraamzorg vergoed?

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur kraamzorg. Lees er hier meer over en je weet alles over de kosten van kraamzorg.

Meld je nu aan voor onze kraamzorg

Wanneer moet ik een kraampakket regelen?

Een kraampakket bevat zaken als kraamverband, matrasbeschermer, navelklem, steriele gaasjes, verband en watten. Een kraampakket valt niet binnen de basisverzekering, maar veel zorgverzekeraars sturen je een kraampakket toe als je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Je moet je zorgverzekeraar dan wel inlichten over je zwangerschap en het kraampakket aanvragen.

Mocht je je kraampakket niet vergoed krijgen, dan moet je deze zelf kopen. Het kraampakket moet je net als de hulpmiddelen voor de 37e week in huis hebben. We raden aan je kraampakket dus ruim voor die tijd te regelen.

Wist je al dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos en de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox mag aanvragen?