Meerlingen

Ben je in verwachting van meer dan één kindje? Dan ben je waarschijnlijk erg blij en misschien moet het nieuws ook wel even bezinken. Want er komt nog meer op je af als je zwanger bent van een tweeling. Gelukkig staat Naviva Kraamzorg graag voor jullie klaar.

Extra zorg en ondersteuning

Als je bevalt van een meerling, heb je recht op meer uren kraamzorg. Je zult er rekening mee moeten houden dat je na je bevalling wat langer in het ziekenhuis zult blijven. Elke dag in het ziekenhuis wordt in mindering gebracht op het aantal uren en dagen kraamzorg. Dit komt uitgebreid ter sprake tijdens het intakegesprek.

Bevalling

Bevallen van een meerling doe je altijd onder medische begeleiding in het ziekenhuis. Er kunnen namelijk relatief veel complicaties optreden tijdens de bevalling. Ook worden meerlingen in de regel vroeger geboren dan eenlingen. Een medische bevalling staat onder leiding van een arts of klinisch verloskundige. Jouw eigen verloskundige en de kraamverzorgende van Naviva zie je dus pas na je ontslag uit het ziekenhuis.

Kraamweek

Onze kraamverzorgende leert je in de kraamweek alles over het veilig verzorgen en voeden van jouw kindjes. Ze zit boordevol tips en adviezen hoe je dat zelfstandig en zelfverzekerd kunt doen. Ook het geven van borstvoeding vraagt om speciale aandacht. Onze lactatiekundigen helpen je daarom met het laten slagen van de borstvoeding bij een meerling. Natuurlijk staat de kraamverzorgende van Naviva ook klaar voor jouw gezin, zodat jij en je partner optimaal kunnen genieten van jullie dubbele geluk.

Uitzetlijstje

Natuurlijk heb je meer spulletjes nodig voor een meerling, dan voor één kindje. Toch hoef je lang niet van alles het dubbele aan te schaffen. Met ons uitzetlijstje voor meerlingen weet je precies wat je wel en niet hoeft te kopen. Download ‘m hieronder.