Digitale Ondersteuning Kraamzorg (E-health)

Vanaf nu ontvang jij Digitale Ondersteuning Kraamzorg (DOK), oftewel e-health, als onderdeel van de kraamzorg van Naviva. Op deze pagina lees je er alles over.

In het kort:

  • Vanaf 1 juli 2021 maakt Digitale Ondersteuning Kraamzorg onderdeel uit van ons zorgaanbod
  • Je ontvangt 3 mailingen boordevol filmpjes, checklijsten, artikelen en handige downloads
  • De inhoud van de mailingen wordt uitgebreid besproken in de kraamweek
  • Digitale Ondersteuning Kraamzorg wordt door alle zorgverzekeraars vergoed ter waarde van 1 of 2 uur kraamzorg
  • Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan betaal je de wettelijke eigen bijdrage voor 1 of 2 uur*

Wat is e-health?

E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Er wordt gebruik gemaakt van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning, vervanging of verbetering van de zorg. E-health draagt bij aan betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg. In de coronacrisis hebben we veel waardevolle ervaring opgedaan met deze vorm van zorg.

Wat houdt e-health van Naviva in?

Een van de belangrijkste taken van de kraamverzorgende is het bieden van voorlichting en instructie. Een deel daarvan gaan wij vanaf 1 juli digitaal aanbieden. Je ontvangt hiervoor 3 mailingen. Eén mailing voor je bevalling en 2 mailingen in je kraamweek. Elke mailing staat boordevol informatie, tips en adviezen. Aan de hand van video’s, animaties, artikelen, checklijsten, downloads en digitale brochures heb je alle essentiële voorlichting en instructie onder handbereik. Met je kraamverzorgende bespreek je de inhoud van de mailingen en ontvang je aanvullende adviezen.

Welke voordelen biedt e-health mij?

Je ontvangt op drie momenten een rijke bron aan informatie die je echt van pas komt rondom je bevalling en in de kraamweek. Je kunt op elk gewenst moment de mailingen doorlezen en bekijken. Ook als je kraamverzorgende er niet is en ook in de eerste periode na de kraamweek. De informatie die je ontvangt is betrouwbaar en zorgvuldig voor je samengesteld door onze deskundige professionals. Uiteindelijk levert e-health tijdswinst op voor je kraamverzorgende. Zij kan de uren die ze bij je is inzetten waar jij, je kindje en jullie gezin de meeste behoefte aan hebben.

Waarom wordt gebruikgemaakt van e-health?

Het is onze overtuiging dat we je met Digitale Ondersteuning Kraamzorg iets waardevols geven. Juist op die momenten dat de kraamverzorgende er (nog) niet is en ook na de kraamweek. Door een deel van de taken van de kraamverzorgende te vervangen door e-health, zijn meer uren beschikbaar voor zorg op maat bij de mensen thuis. 

Wat kost e-health mij?

Het takenpakket van de kraamverzorgende bestaat onder andere uit het bieden van voorlichting en instructie. Een deel van deze taken bieden we digitaal aan. Ons aanbod is door alle zorgverzekeraars gewaardeerd op 1 of 2 uur* kraamzorg. Afhankelijk je verzekeren rekenen we 1 of 2 uur DOK. Daar komen de uren bij die de kraamverzorgende bij je is geweest. Je kunt de uren voor digitale voorlichting en instructie niet omruilen voor uren fysieke kraamzorg. Over deze 1 of 2 uur betaal je de wettelijke eigen bijdrage van €4,70 per uur net als bij de andere kraamzorguren. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je de eigen bijdrage (deels) vergoed.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice door te bellen met 088 – 7777 666 of te mailen met [email protected]. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar voor vragen over je polis of algemene vragen over de inzet van digitale voorlichting en instructie.

* De volgende zorgverzekeraars waarderen e-health als 2 uur kraamzorg: Menzis, Anderzorg, Hema en PMA. Alle andere zorgverzekeraars waarderen e-health als 1 uur kraamzorg.