Kraamzorg Nijkerk

Ben je in verwachting? Van harte gefeliciteerd! Naviva wenst je een voorspoedige zwangerschap toe, waar je volop van kunt genieten. Onze kraamverzorgenden bieden jou een ontspannen start. Meld je aan voor Naviva Kraamzorg in Nijkerk.

De allerbeste start voor je baby

Je zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn bijzondere en spannende gebeurtenissen in je leven. Naviva Kraamzorg wil jou en je kindje de allerbeste start geven. Onze kraamzorg biedt net dat beetje méér. We willen namelijk dat je later met een warm gevoel terug kunt kijken op je kraamtijd. Daarom staan jouw wensen en persoonlijke omstandigheden voor onze kraamverzorgenden centraal. Met Naviva Kraamzorg heb je een goed georganiseerde en ontspannen kraamtijd.

Onze kraamverzorgenden

 • Houden de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten;
 • Ondersteunen jou praktisch, lichamelijk én emotioneel;
 • Assisteren, indien gewenst, tijdens je (ziekenhuis)bevalling en zijn hiervoor 24/7 oproepbaar;
 • Fungeren als eerste opvang na je bevalling of na ontslag uit het ziekenhuis, ook al is dat middenin de nacht;
 • Houden de kraamkamer, babykamer, badkamer en het sanitair hygiënisch schoon;
 • Zorgen ervoor dat het huishouden op rolletjes blijft lopen tijdens je kraamtijd,
 • Hebben ook aandacht en zorg voor (eventuele) andere gezinsleden;
 • Begeleiden je in je (nieuwe) rol als moeder en leren je alles over de verzorging, de veiligheid en het voeden van je kindje;
 • Laten je kennismaken met Dunstan Babytaal, babymassage en draaiend verzorgen; drie technieken die bijdragen aan een ontspannen kraamtijd;
 • Staan in contact met verloskundigen en medici in Nijkerk en directe omgeving en kunnen in noodsituaties aan de bel trekken;
 • Worden meerdere keren per jaar bijgeschoold en getraind volgens de nieuwste inzichten;
 • Staan geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg.

Naviva Kraamzorg staat ook klaar voor aanstaande moeders in Nijkerkerveen, Hoevelaken en de buurtschappen Holkerveen, Driedorp en Appel.

Veilig en vertrouwd

Onze kraamverzorgende biedt je naast praktische en lichamelijke ondersteuning ook emotionele ondersteuning. Het krijgen van een kindje en de kraamtijd kunnen een hoop emoties teweegbrengen. Jouw kraamverzorgende weet hier alles van, biedt je een luisterend oor en is er voor je. Dat voelt veilig en vertrouwd.

Door te werken met speciale bevallingsassistenten bieden wij jou de veiligste bevalling. Onze kraamverzorgenden worden speciaal opgeleid tot bevallingsassistent. Ze trainen regelmatig in het ziekenhuis samen met de verloskundigen, zo zijn ze goed op elkaar ingespeeld! In Nijkerk werkt Naviva nauw samen met Verloskundigenpraktijk De Oorsprong.*

*Op deze pagina vermelden we verloskundigenpraktijken waar Naviva veel mee samenwerkt. Staat jouw verloskundigenpraktijk hier niet tussen? Ook dan kan jij je gewoon aanmelden voor kraamzorg van Naviva.

Aanmelden voor kraamzorg in Nijkerk

Je kunt je voor kraamzorg in de gemeente Nijkerk online aanmelden met dit aanmeldformulier. Liever telefonisch aanmelden? Of wil je eerst meer informatie? Bel ons dan op telefoonnummer 088 7777 666. Na aanmelding plannen we samen met jou (en je gezin) een kennismakingsgesprek in. Dan nemen we alles door om van jouw kraamtijd een onvergetelijke en ontspannen tijd te maken.