Mag je niet op kraambezoek door corona? Zo maak je het toch leuk!

Nu het coronavirus als een sneltrein door de wereld raast, is het helaas niet mogelijk om op kraambezoek te komen zolang de kraamverzorgende er is. En liever ontvangt het kersverse gezin ook na de kraamweek nog geen bezoek i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar. Leuk is dat natuurlijk niet. Toch zijn er manieren om toch een feestje te maken van de kraamtijd. Hoe? Dat lees je hier.

Raambezoek

Steeds meer nieuwsgierige familieleden, vrienden en buren gaan op raambezoek. Veilig vanachter het glas showen de trotse ouders hun baby aan de mensen buiten. Zo kunnen opa en oma toch de kleine bewonderen.

Raamkunst

Wat je steeds meer ziet bij verzorgingstehuizen, is dat mensen boodschappen en tekeningen achterlaten op de ramen. Dit kun je ook bij het kraamgezin doen. Hartjes, kusjes, lieve teksten en felicitaties: het kan allemaal. Met lippenstift of raamstiften maak je de mooiste creaties. Wel lief als je aanbiedt om het er na en tijd zelf af te wassen ; ) Een goed alternatief is het gebruik van stoepkrijt voor een mooi versierde stoep vol felicitaties.

Cadeaumand

Je maakt de kraamweek extra feestelijk door een mand te vullen met kraamcadeautjes. Zamel bijvoorbeeld als gezin, buurt of vriendengroep wat leuks in en zet de mand voor de deur. Mama mag dan elke dag een of twee cadeautjes openmaken. Doe er lieve briefjes bij, zodat ze ook wat te lezen heeft. Dit is natuurlijk ook een goed idee als er geen virus heerst, want cadeaus krijgen is altijd leuk. Je kunt het overhandigen van de mand extra feestelijk maken door met z’n allen buiten voor het raam te feliciteren.

Beeldbellen

Met behulp van beeldbellen blijf je toch in contact met het gezin. Vooral voor de opa’s en oma’s en ooms en tantes is dit natuurlijk een uitkomst! Extra leuk: vraag of je eens mag meekijken met een verzorgende handeling, zoals het badje of babymassage. Of eet digitaal een beschuitje muisjes samen.

Kaartjes sturen

Kaartjes zijn altijd al leuk, maar nu je niet op bezoek mag, nog leuker. Lekker blijven sturen dus die felicitaties.

Boodschappen doen of eten laten bezorgen

Waar elk kraamgezin blij van wordt, is een goede maaltijd. Koken is namelijk iets waar je met een pasgeboren baby weinig tijd voor hebt. Verras de ouders daarom eens met een verse maaltijd, die je voor de deur kunt zetten, terwijl je zelf op afstand blijft. Of laat een maaltijd bezorgen. Ook fijn: doe boodschappen, zodat de ouders thuis kunnen blijven, veilig in hun babycocon.