Traditioneel bestaan kraamtraktaties natuurlijk uit beschuit met muisjes, maar er zijn nog tal van andere opties om uit te kiezen. In dit artikel geven we je enkele tips en ideeën voor een feestelijke kraamperiode:

1. Beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes is de meest traditionele geboorte traktatie en blijft populair (je leest hier meer over de traditie). Kies je voor de roze muisjes voor een meisje, blauwe voor een jongen, strooi je van beide een beetje of draai je de boel lekker om, jullie mogen het zelf weten! Wist je dat er zelfs groene, gele en rode muisjes te koop zijn. Je kunt het beschuitje extra feestelijk maken door het op een mooi schaaltje te presenteren.

2. Een moderne twist

Geen zin in een traditioneel beschuitje? Kies dan eens voor iets anders als moderne twist op de traditionele beschuit. Zoals: een muffin, zoen, stroopwafel, Oreo, plak ontbijtkoek of ander koekje met muisjes. Plakken de muisjes niet? Je kunt ook witte chocopasta of gesmolten chocolade gebruiken als ‘lijm’.

3. Mini tompoucejes

Mini tompoucejes met of zonder muisjes. Je kunt de room aan de zijkant in de muisjes dippen. Je kunt ook mini tompouces bestellen met de foto of naam van je kind.

4. Lange vingers of soepstengels

Dip lange vingers of soepstengels in gesmolten chocolade of witte chocoladepasta en bestrooi ze daarna met muisjes. Om je vingers bij af te likken.

5. Marshmallows op een stokje

Prik een marshmallow aan een stokje en doop hem in de chocolade en hierna in de muisjes. Je kunt witte chocolade ook een kleurtje geven met voedingskleurstof en zo een kleur kiezen die bij jouw kindje past.

6. Geboortekoekjes of chocolade

Geboortekoekjes of geboortechocola (of zelfs chocolademunten)kun je natuurlijk gewoon bij de bakker of online bestellen!

7. Taart of cupcakes

Je kunt natuurlijk ook een taart of cupcakes laten ontwerpen, helemaal naar jouw smaak.