1 tot 4 weken zwanger

De eerste vier weken van je zwangerschap krijg je cadeau! Je bent zwanger maar je weet het alleen nog niet. Vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden kun je een zwangerschapstest doen. Is deze positief? Yes, je bent zwanger! Gefeliciteerd, je bent nu vier weken zwanger!

Je baby to be is nog een minuscuul speldenknopje. Je baby is nu 1.0 millimeter.

Je baby to be!

Van een klompje cellen naar een embryo. De embryo bezit de eerste aanleg van de organen zoals lever, nieren en darmen. De ontwikkeling van de wervelkolom is al te zien. Het hart in aanleg klopt al vanaf de 21e dag.

Jij

Je voelt je waarschijnlijk nog niet zwanger maar wedden dat het idee van je zwangerschap de hele dag in je gedachten is? Te gek toch? Je lichaam maakt zich klaar om een heel lief klein mensje te ‘produceren’.

Tips

Ben je al begonnen met het slikken van foliumzuur tabletten? Zo niet, dan is het verstandig hiermee te beginnen. Gezond en gevarieerd eten is ook belangrijk gedurende je hele zwangerschap. Alcohol drinken en roken is deze periode uiteraard onverstandig.

Denk je aan

Heb jij je al georiënteerd op een verloskundige praktijk bij jou in de buurt? Na het doen van een positieve zwangerschapstest mag je de verloskundige bellen om een afspraak te maken. Kijk in je regio welke praktijk jou het meest aanspreekt. We hebben er per regio een aantal benoemd.

Het kan zijn dat je soms een beetje zenuwachtig wordt over wat je allemaal moet regelen en wat er allemaal op je af komt. We proberen je elke week te herinneren aan de belangrijkste zaken zodat jij lekker kunt genieten van het zwanger tijd. Je bent nu pas vier weken zwanger. Vergeet niet, je hebt nog acht maanden om je helemaal voor te bereiden op de komst van je baby.

Klik op deze banner om je aan te melden voor onze kraamzorg