Checklist babyzwemmen

Zwemluiers

Op nummer één van de checklist babyzwemmen; zwemluiers. Zwemluiers nemen geen of weinig urine op, maar de elastische antilekrandjes bij de benen en het middel houden wel ontlasting tegen zodat dit niet in het zwembad komt. Doordat zwemluiers geen urine opnemen kun je de zwemluier het beste pas om doen in het zwembad en dus niet alvast thuis aantrekken. Je kunt kiezen voor wasbare zwemluiers of ‘gewone’ zwemluiers.

Hydrofiele doeken

Swaddle prenatal hydrofiele doek

Grote hydrofieldoeken of swaddles zijn heel handig voor het afdrogen en daarom onmisbaar op deze checklist babyzwemmen. Bij Prénatal vind je hele mooie doeken. De hydrofiele doeken van Little Dutch zijn ideaal voor je pasgeboren baby. Hij is gemaakt van zacht katoen met een hoog absorptievermogen.

Deze swaddle kost €27,95.

Meer over de hydrofiele doek lees je hier >>

 

Badponcho

Jolein badcape naviva babyzwemmen

Een badponcho, badcape, badjas of omslagdoek om je kindje na het zwemmen in warm te houden. Zoals deze mooie badcape van Jollein. Met deze zachte badcape blijft je kindje heerlijk warm. Met het handige lusje kun je de badcape makkelijk ophangen. De cape is te koop bij Prénatal voor €26,99.

Luieretui

checklist babyzwemmen Luieretui

Een luieretui of verschoningsmat. Met deze van Koeka heb je alles bij de hand als je baby in het zwembad verschoond moet worden. De verschoningsmat is wasbaar, gevoerd met vochtwerend materiaal en heeft een vak voor luiers en billendoekjes waarin je alles overzichtelijk opbergt. Bij Koeka verkrijgbaar in verschillende kleuren voor €44,99.

Zwembroekje of badpakje

Eventueel een zwembroekje of badpakje, mits de zwemluier er maar onder zit. Wanneer je buiten gaat zwemmen is een UV-pakje handig, zoals deze van Snapper Rock.

Babyfloat

Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen. En met een baby float zorg je ervoor dat je baby onbezorgd kan genieten van de eerste waterervaringen. De Swim Essentials baby float is geschikt voor de allerkleinsten tussen de 0 en 1 jaar oud met het maximaal gewicht van 11 kg.

Babyolie

leenarts babybillen zalf

Zon en chloor kunnen ervoor zorgen dat je baby een droge huid krijgt. De parfumvrije billenzalf beschermt, verzorgt en verzacht de tere babyhuid. Zoals deze van Dr. Leenarts, mee om je baby lekker in te smeren na het zwemmen.

Maxi Cosi

autostoeltje Bugaboo

Een autostoeltje. Dan kun je je baby daarin doen als jij jezelf aankleedt. Deze Bugaboo Turtle Air by Nuna is te koop bij Bugaboo en kost €239,-. De Bugaboo Turtle Air by Nuna is een veilige en handige autostoel die op alle Bugaboo kinderwagens past.

Mombag of shopper

Mom bag Koeka

En fijne shopper of mom bag om alles in mee te nemen. De Koeka mom bag is helemaal ‘on trend’! Een handige tas die je om de duwstang van de buggy hangt als je met je kleintje op avontuur gaat, maar met deze mom bag mag je ook zonder buggy gezien worden! De tas is gevoerd met jersey en heeft een binnenzakje voor telefoon of sleutels. De mom bag sluit aan de bovenzijde met een stukje klittenband. De Mom bag kost €44,95.

Mutsje

mutsje Koeka

Een mutsje voor als het koud is. Vanaf het moment dat je kindje het daglicht ziet, is een mutsje een must-have. Dit item staat niet voor niets op de baby uitzetlijst, want na de bevalling krijgt je baby meteen een mutsje op om zijn temperatuur op peil te kunnen houden. Voor jouw kleintje wil je een heerlijk zacht, goed zittend mutsje wat er super leuk uitziet. Dit leuke mutsje van Koeka kost €11,99.

Vergeet hiernaast de volgende items ook niet:

Meer over babyzwemmen lees je hier >>