Vroeger werd de hydrofiele doek gebruikt als wasbare luier. De zachte en absorberende stof was namelijk erg geschikt voor babybilletjes. Hier is de naam ‘hydrofiele luier’ uit ontstaan. Sinds de komst van wegwerpluiers is het gebruik van wasbare luiers afgenomen. Toch zijn hydrofiele luiers niet uit de schappen verdwenen. Ze worden dagelijks nog steeds veel gebruikt, maar dan vaak niet meer als luier, maar voor andere doeleinden. Ze worden daarom tegenwoordig vaak hydrofiele doek genoemd.

Koeka swaddle

Deze swaddle van 95×95 cm van Koeka is een multifunctionele hydrofiele doek. Gebruik de doek om je baby in te wikkelen of heerlijk mee af te drogen na bad of douche. De swaddle kan ook op het aankleedkussen worden neergelegd of onder het hoofdje van je kindje tijdens het slapen.

Verschillende formaten hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De maat die veel gebruikt wordt is 70×70 cm. Dit formaat is ideaal te gebruiken tijdens de kraamweek om onder het hoofdje van de baby te leggen, om zo boertjes en spuug op te vangen. Verder zijn deze doeken bijvoorbeeld ook geschikt om een kruik mee in te wikkelen.

Hydrofiele doek

Wanneer je een maatje groter wil wordt er vaak gesproken over een hydrofiele doek of een XL hydrofiele luier. Deze doeken zijn van groter formaat, vaak 115×115 cm. Dit maakt dat deze doeken bijvoorbeeld ideaal zijn om je kindje lekker warm in te wikkelen na een warm badje. De soepele stof is erg geschikt voor de gevoelige huid van je kindje en heeft een fijnere structuur dan een normale handdoek. Naast het afdrogen kan een hydrofiele multidoek ook ingezet worden als onderlegger op spullen die minder goed te wassen zijn, zoals op een aankleedkussen, in het bedje of in de box.

Tip: Prénatal heeft hele fijne hydrofiele doeken in verschillende formaten en met verschillende patronen. Bekijk hier het assortiment.

Hydrofiele doek in de luiertas

Ook wanneer je op pad gaat komt een hydrofiele doek vaak goed van pas, zo werken ze perfect als omslagdoek zodat je op allerlei plekken je kindje rustig kan voeden. Ook is het handig om er altijd wat mee te nemen in de luiertas, zo heb je altijd een schone doek bij je als ondergrond om je kindje op te verschonen.

Hydrofiele doeken zijn dus multifunctioneel inzetbaar en een absolute must-have voor jullie babyuitzet!