De Medela borstkolf is populair

Van onze volgers maakt 69% gebruik van een kolfapparaat. Het meest gebruikte merk onder onze volgers zijn de borstkolven van Medela. Overwegingen die worden gemaakt bij het kiezen van een borstkolf zijn: de prijs, kwaliteit, een enkele of dubbele borstkolf en ook wordt er bijvoorbeeld gekeken of het apparaat met een app te bedienen is. Het overige deel van onze volgers, 31%, gebruikt geen kolf. Borstkolven van Medela koop je o.a. bij Prénatal. 

Aanschaf van een borstkolf

Het is verstandig om je van te voren te verdiepen in de aanschaf van een borstkolf. Een elektrisch kolfapparaat is prijzig. Wanneer je niet regelmatig kolft zou je daarom kunnen overwegen om een handmatige borstkolf te kopen. Ook kan je ervoor kiezen om er een te lenen van iemand of bijvoorbeeld te huren bij een thuiszorgwinkel, lactatiekundigepraktijk of bijvoorbeeld bij je verloskundige. Het is niet verstandig om een kolfapparaat al tijdens je zwangerschap te kopen omdat je borsten van grootte kunnen veranderen. Het borstschild van de kolf moet goed passen bij de maat van je borsten en tepelhof. Wel is het goed om na te denken of je handmatig of elektrisch wil kolven en of je een dubbele of enkele wil aanschaffen. Meer over kolven lees je in dit artikel >>

Soorten borstkolven

Er bestaan verschillende soorten borstkolven. Zo zijn er elektrische borstkolven en handkolven. Elektrische borstkolven zijn daarnaast weer onder te verdelen in enkele en dubbele kolfapparaten. Als je niet regelmatig kolft is een enkele borstkolf handig. Wanneer je regelmatig kolft, is een dubbele borstkolf prettiger. Je bespaart daarmee namelijk tijd, maar ook levert de dubbele kolf meer melk op dan wanneer je beide borsten om de beurt afkolft. Wanneer je liever niet te veel geld uit wil geven, kan je kiezen voor een handkolf. Deze zijn een stuk goedkoper dan elektrische borstkolven.

Favoriete merken van onze volgers.

Wanneer je hebt overwogen wat voor soort borstkolf je wil gaan gebruiken zijn er verschillende merken waar je voor kan kiezen. Wij zetten de favorieten van onze volgers voor je op een rijtje!

 • De Medela flex borstkolf
  Onze volgers raden de kolven van Medela aan omdat ze erg fijn zijn in gebruik, het merk goede kwaliteit levert en de kolf via een app te bedienen is. De Medela Swing Flex enkele- en dubbele elektrische borstkolf is o.a. te koop bij Prénatal.
 • De borstkolf Philips avent
  Onze volgers vinden de kolf van Philips fijn omdat deze betaalbaar is, er bijbehorende flessen van te koop zijn en hij makkelijk tussendoor te gebruiken is. De enkele- en dubbele kolf van Philips zijn ook te koop bij de Prénatal.
 • Horigen borstkolf
  Onze volgers houden van de Horigen borstkolf vanwege zijn zachte 3D schilden. Ze vinden hem fanatastisch in gebruik! Deze kolf is te koop bij Bol.com.
 • Youha borstkolf
  Tot slot gebruiken veel van onze volgers de Youha kolf. ‘Het is een goedkopere variant van de Elvie borstkolf en net zo goed in gebruik, handsfree betaalbaar en goed. Echt een top ding’ aldus onze volgers. De enkele- en de dubbele kolf koop je bij Bol.com.