35 weken zwanger

En toen was je alweer 35 weken zwanger! Merk jij al dat je baby steeds minder kan bewegen? Je buik is nu veelal gevuld met baby.

Je baby is nu 44 centimeter lang en is ongeveer zo lang als een prei

Je baby

Je baby zal zich nu waarschijnlijk wat rustiger houden in je buik. Af en toe zie je nog een been of arm uitsteken, maar verder is hij energie aan het opbouwen voor de grote onbekende reis. Bovendien heeft hij niet veel bewegingsruimte meer. Maak je je zorgen over de ‘rust’ in je buik? Neem dan contact op met je verloskundige. Als je baby nu besluit te komen, moet je in het ziekenhuis bevallen. De longetjes zijn nog niet sterk genoeg om geheel op eigen kracht te werken. Je baby zal dus in de couveuse moeten.

Jij

Je bevalling komt steeds dichterbij. Waarschijnlijk ben je voortdurend bezig met de komst van de baby. Je wordt ook steeds nieuwsgieriger naar de eerste ontmoeting. Hoe zal je kindje eruit zien? Je kunt niet wachten om hem vast te houden, te knuffelen en te ruiken. Veel vrouwen zitten de laatste weken van hun zwangerschap in een soort bubbel waardoor ze een beetje dromerig zijn, veel aan de baby denken en alles gereed willen maken voor de komst van de kleine. Heb jij dat ook? Geef er lekker aan toe en pak je rust. Harde buiken horen er in deze periode bij. Ze bereiden je voor op de bevalling, maar zijn ook een teken dat je even rustiger aan moet doen.

Denk je aan

Zet je bed op bedverhogers of klossen. Vanuit arbo-wetgeving moet je bed op een hoogte staan van 80-90 cm, zodat de kraamverzorgende en verloskundige straks hun werk goed kunnen uitvoeren. Hier vind je meer informatie over hulpmiddelen >>