Jouw verloskundige neemt contact op met ons als je kindje zich aankondigt. Wij zorgen dat een van onze gespecialiseerde kraamverzorgenden zo snel mogelijk in het ziekenhuis is. Natuurlijk staan wij 24 uur per dag voor je klaar. De kraamverzorgende assisteert tijdens de bevalling en staat jou met raad en daad bij. Na de bevalling observeert ze hoe het met jou en je baby gaat. Ze verzorgt jou en je kindje. Ze zorgt ervoor dat jullie rustig kunnen bijkomen en genieten van de eerste momenten met elkaar.

Partusassistenten

Als enige kraamzorgaanbieder van Nederland werkt Naviva met gespecialiseerde kraamverzorgenden tijdens de bevalling: onze partusassistenten. De partusassistenten zijn zeer ervaren. Zij worden regelmatig bijgeschoold volgens de nieuwste inzichten. Ze trainen regelmatig samen met verloskundigen en het ziekenhuis, zodat zij precies weten wat ze in elke situatie moeten doen. Door onze buurtgerichte aanpak kan zij altijd snel bij je zijn. Met onze partusassistenten bieden we jou de veiligste bevalling.

Ontslag uit het ziekenhuis: opstartzorg

Als je weer naar huis mag, neem je telefonisch contact met ons op. Je kraamverzorgende komt bij jullie thuis en je kraamweek begint. Ook ’s avonds of ’s nachts staat onze kraamverzorgende voor je klaar. Ze komt dan voor minimaal drie uur bij jullie thuis om jullie op weg te helpen. Bijvoorbeeld met het opmaken van het bedje, het ondersteunen bij de voeding en het beantwoorden van jouw eerste vragen over de zorg voor je baby. Opstartzorg noemen we dat. In drukke periodes en in sommige regio’s vindt opstartzorg telefonisch plaats.

Couveusezorg en nazorg

Als je zelf uit het ziekenhuis komt en je baby moet nog blijven, kan het verstandig zijn toch een kraamverzorgende bij je thuis te laten komen. Je bent immers kraamvrouw. Je moet nog bijkomen van je bevalling en ook jouw welzijn verdient aandacht. Kijk goed je polisvoorwaarden na of je verzekering couveusezorg dekt. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, kun je daarnaast een aantal extra uren kraamzorg krijgen wanneer je kindje thuiskomt.

Dankzij onze buurtgerichte aanpak kennen onze kraamverzorgende, jouw verloskundige en het ziekenhuis elkaar goed. Ze weten wat ze van elkaar kunnen verwachten, ook in acute situaties. Voor een overzicht van alle verloskundigen waarmee wij samenwerken klik je hier. In alle regio’s is Naviva aangesloten bij de Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV). De VSV’s bestaan uit zorgverleners rond zwangerschap en geboorte. De partijen overleggen regelmatig hoe ze de zorg voor zwangere en pasgeborene steeds beter kunnen maken.