Babymassage

Naviva wil dat je een ontspannen kraamtijd beleeft. Daarom laat je kraamverzorgende je kennismaken met Babymassage; een techniek die gegarandeerd bijdraagt aan een fijne kraamtijd. Want als je baby blij en ontspannen is, ben jij dat ook.

Voordelen van babymassage

De massagetechniek die we bij Naviva Kraamzorg hanteren, is een milde en eenvoudige massagetechniek, die speciaal is ontwikkeld voor baby’s tot zes weken. Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby. Dit noemen we hechting. Uiteraard worden vaders ook van harte uitgenodigd mee te doen met babymassage. Naast het bevorderen van de hechting tussen ouders en kind, is het rustgevend voor je kindje.Darmkrampjes worden voorkomen en het slaapgedrag van je baby verbetert.Daarnaast is het natuurlijk een fijne en ontspannende activiteit om samen te doen. Een moment van rust waarin je kindje en jij kunnen genieten van elkaar.

Babymassage tijdens je kraamtijd

Je kraamverzorgende laat je tijdens je kraamtijd zien hoe je je baby op een goede en veilige manier kunt masseren. Je legt je baby op een dikke handdoek op je schoot, met de voetjes richting jouw buik. Je zorgt voor  een warme  ruimte wanneer je gaat masseren, zodat je kindje niet afkoelt. Als je het prettig vindt, gebruik je een paar druppeltjes babyolie op je handen.

Omdat babymassage iets is wat je echt samen met je kindje doet, let je goed op de signalen van je baby. Hou goed in de gaten of je baby de aanrakingen prettig vindt. Zo kan het hoofdje nog erg gevoelig zijn voor aanrakingen. Dan is het voldoende om je warme handen voorzichtig om het gezichtje te leggen en verder niet te masseren. Je kunt het hele lijfje van je baby masseren, maar ook alleen bepaalde lichaamsdelen, zoals de voetjes en de beentjes. Je leert gauw genoeg wat jouw kindje prettig vindt en waar het rustig en ontspannen van wordt.

Je kraamverzorgende geeft je ook nog een boekje over Babymassage, boordevol verantwoorde massagetechnieken, handige tips en meer informatie over babymassage. Wil je alvast zien hoe babymassage in zijn werk gaat? Kijk dan hier naar een uitgebreide demonstratie door een van onze kraamverzorgenden.