Verbinding tussen jou en je baby

Op een rustig moment laat je kraamverzorgende op een pop zien hoe het masseren gaat. De massage versterkt de binding tussen jou en je baby. Dat geldt natuurlijk ook voor vaders. De massage werkt geruststellend, maakt je baby rustiger, verbetert slaapgedrag en helpt darmkrampjes voorkomen. Je krijgt van ons een handig boekje met verantwoorde massagetechnieken.

Voordelen van babymassage

De massagetechniek die we bij Naviva Kraamzorg hanteren, is een milde en eenvoudige massagetechniek, die speciaal is ontwikkeld voor baby’s tot zes weken. Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby. Dit noemen we hechting. Uiteraard worden vaders ook van harte uitgenodigd mee te doen met babymassage. Naast het bevorderen van de hechting tussen ouders en kind, is het rustgevend voor je kindje. Darmkrampjes worden voorkomen en het slaapgedrag van je baby verbetert.

Daarnaast is het natuurlijk een fijne en ontspannende activiteit om samen te doen. Een moment van rust waarin je kindje en jij kunnen genieten van elkaar.

Het geven van een babymassage met behulp van onze BabyExpert!

Babymassage tijdens je kraamtijd

Je kraamverzorgende laat je tijdens je kraamtijd zien hoe je je baby op een goede en veilige manier kunt masseren. Je legt je baby op een dikke handdoek op je schoot, met de voetjes richting jouw buik. Je zorgt voor  een warme  ruimte wanneer je gaat masseren, zodat je kindje niet afkoelt. Als je het prettig vindt, gebruik je een paar druppeltjes babyolie, zoals Drs Leenarts Huid & Massageolie, op je handen.

Omdat babymassage iets is wat je echt samen met je kindje doet, let je goed op de signalen van je baby. Hou goed in de gaten of je baby de aanrakingen prettig vindt. Zo kan het hoofdje nog erg gevoelig zijn voor aanrakingen. Dan is het voldoende om je warme handen voorzichtig om het gezichtje te leggen en verder niet te masseren. Je kunt het hele lijfje van je baby masseren, maar ook alleen bepaalde lichaamsdelen, zoals de voetjes en de beentjes. Je leert gauw genoeg wat jouw kindje prettig vindt en waar het rustig en ontspannen van wordt.

Wil je alvast zien hoe babymassage in zijn werk gaat? Kijk dan hier naar een uitgebreide demonstratie door een van onze kraamverzorgenden.