Verbinding tussen jou en je baby

Als alles goed gaat in de kraamweek en er tijd genoeg is, laat je kraamverzorgende op een pop zien hoe het masseren gaat. Is er geen tijd voor of is je baby er nog niet klaar voor? Dan kun je de instructievideo over babymassage in de app bekijken. Deze laat stap voor stap zien hoe de massage in zijn werk gaat. Het filmpje over babymassage is t/m 12 weken na de bevalling terug te kijken in de app.

Voordelen van babymassage

De massagetechniek die we bij Naviva Kraamzorg hanteren, is een milde en eenvoudige massagetechniek, die speciaal is ontwikkeld voor baby’s tot zes weken. Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby. Dit noemen we hechting. Uiteraard worden vaders ook van harte uitgenodigd mee te doen met babymassage. Naast het bevorderen van de hechting tussen ouders en kind, is het rustgevend voor je kindje. Darmkrampjes worden voorkomen en het slaapgedrag van je baby verbetert. Daarnaast is het natuurlijk een fijne en ontspannende activiteit om samen te doen. Een moment van rust waarin je kindje en jij kunnen genieten van elkaar.

Babymassage tijdens je kraamtijd

Je kraamverzorgende laat je tijdens je kraamtijd zien hoe je je baby op een goede en veilige manier kunt masseren of verwijst je naar het instructiefilmpje in de Nieuw Leven app.

Omdat babymassage iets is wat je echt samen met je kindje doet, let je goed op de signalen van je baby. Laat je kindje duidelijk merken de massage niet prettig te vinden, masseer dan niet. Zo kan het hoofdje nog erg gevoelig zijn voor aanrakingen. Dan is het voldoende om je warme handen voorzichtig om het gezichtje te leggen en verder niet te masseren. Je kunt het hele lijfje van je baby masseren, maar ook alleen bepaalde lichaamsdelen, zoals de voetjes en de beentjes. Je leert gauw genoeg wat jouw kindje prettig vindt en waar het rustig en ontspannen van wordt.

Wil je alvast zien hoe babymassage in zijn werk gaat? Bekijk alvast het filmpje in de Nieuw Leven app. Zodra je bent ingeschreven als cliënt van Naviva, ontvang je hiervoor gratis toegang.