Benodigdheden

Met de komst van je kindje heb je een aantal spullen echt nodig. Op deze pagina vind je een handige uitzetlijst. Enkele weken na aanmelding ontvang je ons bewaarmagazine ‘Hoe bevalt het…’. Je leest daarin nog meer tips en adviezen voor de noodzakelijke spullen en inrichting van de babykamer.

Uitzetlijst

Er is een enorm aanbod van producten die je kunt gebruiken voor, tijdens en na je bevalling. Om je te helpen hebben wij een handig uitzetlijstje gemaakt. Je vindt daarop de noodzakelijke spullen die je in ieder geval nodig hebt. Ben je zwanger van een tweeling? Bekijk dan ons uitzetlijstje voor meerlingen hier.

Kraampakket

Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je van veel zorgverzekeraars een kraampakket thuisgestuurd. In dit pakket zitten noodzakelijke spullen voor je (thuis)bevalling en de kraamweek. Denk hierbij aan zaken als kraamverband, matrasjes en gaasjes. Heb je geen kraampakket van je zorgverzekeraar gehad? Schaf er dan zelf eentje aan bij de apotheek, drogist of via Mijn Kraamshop. Op Mijn Kraamshop ontvang je als cliënt van Naviva €5,- korting en het pakket wordt gratis bij je thuisbezorgd. Dit kraampakket bevat alle benodigdheden voor een thuisbevalling en de eerste dagen van de kraamweek. Gebruik bij je bestelling de actiecode ‘Naviva’ voor de korting en de gratis verzendkosten.

Hulpmiddelen

Je hebt ook een aantal hulpmiddelen nodig voor je kraamweek en thuisbevalling. De hulpmiddelen bestaan uit bedverhogers (klossen), een ruggensteun en een ondersteek. Je kunt deze hulpmiddelen tegen een kleine vergoeding huren bij diverse (thuis)zorgorganisaties. Onze consulent helpt je daar graag mee tijdens het intakegesprek. Als het lastig voor je is om het zelf te regelen, kun je gratis gebruikmaken van de Naviva Bezorgservice. We werken daarvoor samen met Medipoint. Vraag er naar tijdens de kennismaking.