Heb jij het in je?

Denk je erover om kraamverzorgende te worden bij Naviva omdat jij gezinnen de allerbeste start wil geven? Dan zijn we vast een goede match. Wij zeggen vaak ‘kraamverzorgende word je niet, dat ben je’. Dit werk moet je namelijk met heel veel liefde en passie doen. Daar vertellen we graag wat meer over.

Om te laten zien wat het vak kraamverzorgende inhoudt, maakten we dit filmpje. Bekijk het maar eens.

Wil jij kraamverzorgende worden bij Naviva?

Wat houdt het werk als kraamverzorgende in?

Wat vond je van het filmpje? Spreekt het werk je aan? Als kraamverzorgende sta jij klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Jij bent hun steun en toeverlaat. Je waakt over de gezondheid en het welzijn van het gezin. Je geeft voorlichting en instructie en biedt ondersteuning waar nodig. Aan het eind van de kraamtijd zorg jij ervoor dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen. Jij maakt van de kraamweek een dierbare herinnering.

Naast werken als reguliere kraamverzorgende kun je je bij Naviva verder specialiseren tot partusassistent. Je assisteert de verloskundige thuis of in zieken- of geboortehuis rond de bevalling. Als partusassistent werk je in principe op rooster en deze functie is daarom goed te combineren met je privéleven en gezin.

Wat vragen we van je?

Als kraamverzorgende moet je van vele markten thuis zijn. Elke zorginzet is anders. Je komt in een enerverende en intensieve periode bij mensen over de vloer. De ene keer is er sprake van de bekende roze wolk, de andere keer word je geconfronteerd met heftige zorgen en problemen. In alle gevallen kun jij daar mee omgaan, als professional en als mens. Ook qua tijd ben je flexibel. Een werkdag kan drie tot acht uur duren en in principe werk je tijdens een inzet acht dagen achter elkaar, ook in de weekenden en tijdens feestdagen.

Het beroep van kraamverzorgende vraagt veel van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Ons vak is dankbaar werk. Een grote bijdrage leveren aan een goede en veilige start voor moeder, kind en kraamgezin, daar word je warm van. Je werkt weliswaar zelfstandig in het gezin, maar maakt onderdeel uit van een hecht team. Daarnaast word je op alle mogelijke manieren door Naviva Kraamzorg ondersteund in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Heb jij het in je?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande en denk je ‘ik wil werk doen dat echt iets betekent?’ Dan is het werken als kraamverzorgende echt iets voor jou. Heb je al de juiste diploma’s om aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu. Of lees hier wat je moet doen om kraamverzorgende te worden.

Wil je eerst nog meer weten over Naviva als bedrijf en waarom het werken bij Naviva Kraamzorg zo leuk is, klik dan hier.