1. Ritueel

Bedenk een ritueeltje dat je elke dag mag doen. Dat mag heel klein zijn. Ga bijvoorbeeld elke ochtend even naar de babykamer, of de plek waar de baby slaapt als het straks geboren is. Leg dan je handen op je buik. Haal een paar keer diep adem en maak dan even contact met het kindje in jouw buik. Misschien wil je wel iets tegen hem of haar zeggen. Dat het welkom is, dat het geliefd is of dat je het spannend vindt. Alles mag.

2. Me time

De tijd voordat de baby er is, is magisch. Je hebt die prachtige dikke buik en zit vol verwachting van het ontmoeten van jouw kindje. En als het goed is heb je ook wat tijd voor rust. Misschien heb je al kindjes, maar daar heb je misschien af en toe opvang voor. Wat zijn dingen die jij nu heerlijk zou vinden om te doen. Een zwangerschapsmassage, even heerlijk in bad, naar zwangerschapsyoga. Boek het en ga! Deze tijd is er echt voor jou mama.

3. Luieren of klusjes doen?

Heerlijk dat niets doen! Of toch niet? Ben jij iemand die goed kan luieren? Nou pak die kans, binge die serie of luier een eind in de rondte. Maar misschien wordt je wel helemaal gek van niets doen. Niemand zegt dat jij heerlijk moet luieren in je verlof. Als jij het fijn vindt om lekker bezig te zijn, doe het lekker. Maak die fotoboeken, ruim die rommelzolder op of mest die kast uit. Als het goed voelt voor jou. Lekker doen. Wel af en toe pauze nemen he 😉

Over Charlotte

Charlotte van den Hoven van Genderen is eigenaar van Mom Moon Zwangerschap & Werk en mama van 3 kindjes. Met Mom Moon begeleidt ze zwangere vrouwen in het vinden van een goede balans tussen werk en zwangerschap en werk en moeder zijn. Ze deelt een aantal van haar tips met ons. Neem een kijkje op Charlotte haar Instagram.