39 weken zwanger

Had je ooit gedacht dat je deze week van je zwangerschap zou halen? Je kindje zit nog heerlijk bij je. Geniet nog even van het leven in je buik.

Je baby is nu 49 centimeter lang en weegt 3300 gram.

Je baby

De baby ligt klaar in afwachting van hetgeen komen gaat. Waarschijnlijk voel je hem steeds minder bewegen, omdat de ruimte voor je kindje steeds kleiner wordt. Je moet je kindje natuurlijk nog wel goed voelen. Maak je je zorgen? Bel dan je verloskundige!

Jij

In de laatste twee weken van de zwangerschap blijft je gewicht constant. Je buik is nu het grootst van de hele zwangerschap. Het `zat zijn` van de zwangerschap is nu normaal, je wilt waarschijnlijk dat het nu eens klaar is. Probeer wat oefeningen te doen. Als je er genoeg van hebt kun je ook gaan lopen om de bloedcirculatie op gang te houden en om wat frisse lucht te krijgen. Evenals je kindje ben je waarschijnlijk startklaar. Het is in deze tijd niet ongewoon als je snel geïrriteerd bent of vergeetachtig. Alles draait nu om jou en de baby en dat mag ook best, want jullie gaan straks allebei een topprestatie leveren.

Tips

Ben je gerust op hetgeen dat komen gaat of heb je nog onzekerheden/twijfels/vragen? Neem contact op met je verloskundige. Zij is goed op de hoogte en weet je vaak een geruststellend gevoel te geven.

Denk je aan

Heb jij je luiertas al gepakt voor als je kindje straks geboren is? Misschien leuk om deze vast in te richten voor als je over een tijdje de eerste keer op pad gaat met je kindje. Benieuwd wat er allemaal in gaat? Bekijk onze checklist.