Baby's eerste verjaardag

Wat een mijlpaal! Je kindje is één jaar. Officieel is je kleintje nu geen baby meer, maar een dreumes. En jij bent nu een jaar moeder. Gefeliciteerd! In je hoofd blik je waarschijnlijk terug naar die bijzondere dag een jaar geleden. Het moment dat de weeën begonnen, je bevalling, die eerste ontmoeting met je kleintje, de kraamtijd en alle mijlpalen die daarna volgden. Ga jij een feestje maken van de eerste verjaardag? Hier lees je al onze tips.

Hou het simpel...

Het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde babyparty is rust. Dat klinkt saai en tegenstrijdig met een feestje, maar toch is het zo. Met rust bedoelen we niet dat je stilzwijgend de taart aansnijdt, maar dat je zoveel mogelijk meegaat in het ritme van je kind en voor niet te veel prikkels zorgt. Een babyverjaardag hou je namelijk vooral voor jullie zelf en voor de fantastische foto’s als herinnering. Je baby zelf weet helemaal niet dat hij jarig is. Hij is erbij gebaat dat alles zoveel mogelijk hetzelfde gaat. Slapen op dezelfde tijd en eten op dezelfde tijd. Maar dat neemt niet weg dat je er een leuk feestje van kunt maken. De ballonnen, slingers, cadeaus (vooral het papier) en de taart worden ontzettend gewaardeerd door je kleine. En de liefdevolle aandacht van de verjaardagsvisite ook. Maar maak het niet te gek. Nodig niet teveel mensen uit en laat visite zoveel mogelijk buiten de slaapjes om komen, zodat je kindje tussendoor zijn rust kan pakken. Zo zorg je dat het de hele dag gezellig blijft en je kindje op het eind van de dag niet compleet oververmoeid en overprikkeld is.

... maar ga los met versieringen

Kinderen zijn dol op slingers en ballonnen, dus ga lekker los met de versieringen. Zodra je beneden komt, zal je dreumes meteen zien dat er iets veranderd is in huis. Ten goede! Want wat doen al die mooie kleurtjes daar in de kamer? Laat hem er lekker naar kijken en aan voelen. Succes gegarandeerd.

De kers op de taart

Bij een verjaardag hoort een taart. Grote kans dat dit de eerste keer is dat je kleine een taart eet. Wat zal hij smullen! Veel ouders bestellen voor hun kind een aparte taart of een mooie cupcake. Deze mag lekker ongegeneerd worden aangevallen door de kleine. Super grappig om te zien en een fotomomentje waard! Deze zogenoemde cakesmash wordt soms zelfs al voor de eerste verjaardag ingepland als fotoshoot om vervolgens dienst te doen als uitnodiging. Wil je dat je kindje nog geen suikers eet? Maak dan een lekkere suikervrije taart voor je kleine. Gezonde taartrecepten vind je genoeg op internet.

Het cadeau

Waarschijnlijk ben je zelf al een maand aan het broeden geweest op hét perfecte cadeau voor je eenjarige. Snappen we. Maar maak je vooral niet te druk. Je kind heeft nog helemaal geen besef van cadeaus. Het inpakpapier is al een cadeautje op zich. Maar natuurlijk wil je wel iets leuks geven.

Ter inspiratie hebben we hier een overzicht gemaakt met leuke cadeautjes voor eenjarigen. Maar ook hier geldt: maak het niet te gek. Je kind is na vier cadeaus uitpakken wel klaar ermee (weten we uit ervaring).

Onze tips:

  • Bewaar wat cadeaus voor later. Dan heeft je kindje steeds weer wat nieuws. Ook handig om te doen met cadeaus waarvoor je kind eigenlijk nog te klein is, zoals een loopfiets of puzzel. Wie wat bewaart, die heeft wat! Vraag ook cadeaukaarten, dan kun je zelf iets uitzoeken dat bij je eigen smaak en behoefte past.
  • Maak een fotoboek. Hoe leuk is het om je kindje op zijn eerste verjaardag een fotoboek te geven met allemaal foto’s van zijn eerste levensjaar. Superleuk, dit babyboek is alvast voor je gebabyproof’ed. Het fotoboek heeft dikke, kartonnen bladzijden en deze hebben afgeronde hoeken, dus geen scherpe kanten. Ontzettend leuk om met je kleintje door te kijken.
  • In onze Nieuw Leven App vind je een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners, waaronder Koeka en MrStarsky. Beide geven 15% korting aan Naviva cliënten via de Nieuw Leven app.

We wensen je een super leuke, feestelijke verjaardag toe. En denk er ook aan om zelf een klein feestje te houden, al is het maar ’s avonds op de bank met je partner. Jullie zijn nu ook een jaar lang ouders! Daar mag zeker even op geproost worden.