11 weken zwanger

Je bent 11 weken zwanger. Bijna is de magische grens van 12 weken bereikt. Heb jij al nagedacht over kraamzorg? Vaak wordt dit tussen de 12e en 16e week van je zwangerschap geregeld. Direct aanmelden kan hier.

11 weken zwanger, je baby is nu 5.5 centimeter en is ongeveer zo groot als een spruit.

Je baby

11 Weken zwanger, je baby begint er nu als een echt mensje uit te zien. Ogen en oren zijn volledig gevormd, zowel van binnen als van buiten. Hij kan nu slikken, schoppen en laten we niet vergeten dat hij elke dag weer een stuk verder is in zijn ontwikkeling. Nagels en haar beginnen nu ook te groeien. De vitale organen zoals de longen, nieren, lever en hersenen zijn nu volledig ontwikkeld. Nu moeten ze alleen nog verder groeien tot aan de geboorte. Daarom is er na deze week, nog maar weinig kans dat je baby een afwijking ontwikkelt. Zijn kleine hart pompt het bloed door heel het lichaam. De helft van zijn lichaamslengte bestaat uit het hoofdje. Als je deze week een echo laat maken, zal je duidelijk de ruggengraat kunnen zien.

Jij

Heb jij, na 11 weken zwangerschap, al last van de welbekende zwangerschapsdementie? Je gedachtes zijn zoveel bij de kleine in je buik en alles wat er geregeld moet worden dat andere zaken wel eens vergeten worden. Maak een lijstje met wat je moet doen en maak het overzichtelijk. Het komt allemaal goed en je hebt tijd genoeg. Echt waar!

Tip

  • Maak een handig lijstje met wat je allemaal nog moet regelen de komende periode. Dit zorgt voor rust. En bedenk, je hebt nog tijd genoeg! Je bent ‘nog maar‘ 11 weken zwanger.
  • Volg je onze Facebookpagina, Instagram pagina en/of TikTok pagina al? We delen hier leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.
  • Download de Naviva Nieuw Leven app en ontdek een schat aan waardevolle en betrouwbare informatie, handige tips, nuttige adviezen én te gekke kortingen. Deze kortingen vind je in het onderdeel ‘Speciaal voor jou‘.
  • Wist je al dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos en het Ouders van Nu Zwanger Magazine mag aanvragen? Andere gratis producten vind je in dit artikel >>

Denk je aan

Werk je in de tuin, draag dan handschoenen. Ook het verschonen van de kattenbak kun je beter even aan iemand anders overlaten.