39 weken zwanger

Je bent nu 39 weken zwanger, had je ooit gedacht dat je deze week van je zwangerschap zou halen? Je kindje zit nog heerlijk bij je. Geniet nog even van het leven in je buik.

39 weken zwanger, je baby is nu 49 centimeter lang en weegt 3300 gram.

Je baby

De baby ligt klaar in afwachting van hetgeen komen gaat. Waarschijnlijk voel je hem steeds minder bewegen, omdat de ruimte voor je kindje steeds kleiner wordt. Je moet je kindje natuurlijk nog wel goed voelen. Maak je je zorgen? Bel dan je verloskundige!

Jij, 39 weken zwanger

In de laatste twee weken van de zwangerschap blijft je gewicht constant. Je buik is nu het grootst van de hele zwangerschap. Het `zat zijn` van de zwangerschap is nu normaal, je wilt waarschijnlijk dat het nu eens klaar is. Als je er genoeg van hebt kun je gaan lopen om de bloedcirculatie op gang te houden en om wat frisse lucht te krijgen. Evenals je kindje ben je waarschijnlijk startklaar. Het is nu je 39 weken zwanger bent niet ongewoon als je snel geïrriteerd of vergeetachtig bent. Alles draait nu om jou en de baby en dat mag ook best, want jullie gaan straks allebei een topprestatie leveren.

Denk je aan

Als je kindje net geboren is, heeft het nog moeite om zich op temperatuur te houden. Je helpt je kindje door ervoor te zorgen dat de babykamer alvast lekker warm is. Zet dus gerust zo nu en dan de verwarming aan om het kamertje voor te warmen. Ben je in het ziekenhuis bevallen en moet je je kindje met de Maxicosi vervoeren? Warm dan ook de auto voor en zorg voor een warme deken of voetenzak in de Maxicosi.

Ben je helemaal klaar voor de bevalling?

  • Heb je alle spulletjes in huis voor de eerste periode?
  • Staat je bed op klossen of verhogers? En zijn de overige hulpmiddelen gehuurd?
  • Heb je de papieren van Naviva op een veilige plek opgeborgen, zodat je kraamverzorgende ze makkelijk kan vinden?
  • Staat je ziekenhuistas al klaar?
  • Heeft je auto voldoende brandstof voor een rit naar het ziekenhuis?
  • Staat het babystoeltje in de auto en heb je al geoefend met de riempjes?
  • Heb je het nummer van je verloskundige in je telefoon staan?
  • Weet je precies waar je moet zijn in het ziekenhuis?
  • Heb je de Naviva Nieuw Leven app al geïnstalleerd? Hierin ontdek je een schat aan waardevolle en betrouwbare informatie, handige tips, nuttige adviezen én te gekke kortingen.